Ministranti Posavskog arhiđakonata u požeškom Kolegiju

Niz posjeta ministranata požeškom Kolegiju zaključili su u subotu, 14. ožujka ministranti, učenici sedmih i osmih razreda iz župa Posavskog arhiđakonata – Župe sv. Emerika, Oriovac; Župe Presvetog Trojstva, Gornji Lipovac; Župe Marije Kraljice i sv. Jurja, Davor; Župe sv. Ilije Proroka, Orubica; Župe Gospe Fatimske, Lužani a pridružili su im se i ministranti Župe sv. Ivana Krstitelja iz Požege – Vidovaca.

Nakon uvodnog susreta i kratke kateheze na temu duhovnog poziva, ministrantima je predstavljen Kolegij, povijest i nakana njegova osnutka te prikazan život u njemu. Ministranti su potom razgledali povijesnu jezgru grada Požege, posjetivši među ostalim Katedralu i crkvu sv. Lovre. Poslije zajedničkog objeda proveli su vrijeme u društvenim igrama i kvizovima u prostorima Kolegija Požeške biskupije.

Program susreta koji se odvijao pod vodstvom Marijana Pavelića, biskupijskog povjerenika za pastoral duhovnih zvanja, imao je za cilj raznim duhovnim, poučnim i zabavnim sadržajima približiti ljepotu duhovnog poziva, povezati ih međusobno druženjem i igrama, te ih upoznati s Kolegijom i ustanovama u njegovoj neposrednoj blizini.