Prijenos iz požeške Katedrale – 20. ožujka 2020.

Prijenos četvrte korizmene kateheze emitiran je iz požeške katedrale u petak 20. ožujka pred četvrtu korizmenu nedjelju, a pod naslovom „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka – Isus vraća očinji vid slijepcu od rođenja“.

Korizmeni programi Godine Božje riječi predviđaju da se svakoga petka u župama Požeške biskupije održavaju korizmene kateheze prema metodi lectio divina na temelju evanđelja predstojeće nedjelje, čiji sastavni dio je i pobožnost križnoga puta.

Budući da su prema Odredbama Hrvatske biskupske konferencije u svezi širenja bolesti COVID-19 od 19. ožujka, u cilju izbjegavanja širenja navedene bolesti i očuvanja zdravlja stanovništva, do daljnjega otkazane sve mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučkih pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i sastanci, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima, nekoliko (vjero)učitelja i svećenika je u koordinaciji Pastoralnog centra Požeške biskupije željelo omogućiti vjernicima biskupije sudjelovanje u pobožnosti križnoga puta i kratkoj katehezi putem interneta.

U realizaciji i snimanju programa Četvrte korizmene kateheze u požeškoj katedrali sudjelovali: vjeroučitelji Patricija Brdar i Zvonimir Zelenika; učiteljica Marijana Đuričić; povjerenik za pastoral mladih vlč. Krunoslav Siroglavić i povjerenik za medije vlč. Marijan Pavelić.