Korizmena video-kateheza petkom s križnim putem iz požeške Katedrale

Kako to predviđaju korizmeni programi Godine Božje riječi u župama Požeške biskupije bi se svakoga petka trebale održavati korizmene kateheze prema metodi lectio divina na temelju evanđelja predstojeće nedjelje, čiji sastavni dio je i pobožnost križnoga puta.

Slijedeći navedeni korizmeni program, u nastalim okolnostima ugroze koronavirusa i opasnosti širenja bolesti COVID-19 te nemogućnosti okupljanja na javnim mjestima, Peta korizmena kateheza petkom pod nazivom „Ti imaš riječi života vječnoga – Isus uskrisuje prijatelja Lazara“ s križnim putem, snimljena je u požeškoj Katedrali i emitirana putem interneta na web portalu i facebook stranici Požeške biskupije. Na taj način se vjernicima Biskupije, u trenutnim okolnostima, želi omogućiti sudjelovanje u spomenutoj pobožnosti i katehezi koja promišlja o evanđelju predstojeće nedjelje te im pružiti duhovno ohrabrenje i pomoć u situaciji u kojoj se nalazi Hrvatska i cijeli svijet.

U realizaciji i snimanju programa Pete korizmene kateheze u požeškoj Katedrali sudjelovali su: vjeroučitelj Ivica Rajkovača, učiteljica Marijana Đuričić, župnik vikar Župe sv. Terezije Avilske u Požegi vlč. Matej Filipović, povjerenik za pastoral mladih vlč. Krunoslav Siroglavić i povjerenik za medije vlč. Marijan Pavelić.