Molitveni program s papom Franjom te misa zadušnica za pokojnog svećenika Marijana Goleca

Požeški biskup Antun Škvorčević obavijestio je 26. ožujka svećenike Požeške biskupije o molitvenom programu kojeg će predvoditi papa Franjo na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Obavijestio ih je također i o misi zadušnici za preminulog svećenika Marijana Goleca koja će se izravno prenositi internetskim putem. U dopisu biskup kaže:

„Poštovana braćo svećenici!

Papa Franjo pozvao je kršćane diljem svijeta da se pridruže molitvenom programu Statio orbis za sve one koji su pogođeni epidemijom koronavirusa, koji će predvoditi na Trgu sv. Petra u Vatikanu u petak, 27. ožujka 2020. s početkom u 18.00 sati. Na kraju će udijeliti blagoslov Urbi et orbi s kojim će biti povezana mogućnost postizanja potpunog oprosta. Navedeni program moći će se pratiti putem HRT-a (HTV 1), Hrvatskoga radija (HR 1), Laudato TV, Hrvatskog katoličkog radija te mrežne stranice i facebook profila Požeške biskupije. Pozivam Vas da internetskim putem potaknete vjernike u župama koje su vam povjerene da se sjedine u molitvi s papom Franjom te ih upoznate s mogućnošću dobivanja potpunog oprosta u skladu s Dekretom Apostolske pokorničarne, koji vam je dostavljen u dopisu Biskupskog ordinarijata u Požegi br. 628/2020. od 21. ožujka 2020. Navedenom molitvenom programu s papom Franjom na mrežnoj stranici i facebook profilu Požeške biskupije prethodit će pobožnost Križnoga puta i korizmena kateheza s početkom u 17.00 sati.

U dopisu br. 642/2020. od 26. ožujka ove godine spomenuo sam da zbog opasnosti zaraze koronavirusom u skladu s trenutačnom zabranom okupljanja nismo u mogućnosti zajednički položiti posmrtne ostatke preminuloga svećenika Marijana Goleca u grob na bebrinskom groblju. No, smatram prikladnim iskoristiti mogućnost da zajednički prikažemo svetu misu za njegovu plemenitu dušu i to tako da se po mogućnosti svi pridružite izravnom prijenostu mise zadušnice iz kapele sv. Josipa Biskupskog doma u Požegi u petak, 27. ožujka 2020. u 11.00 sati. Euharistijskom slavlju prethodit će u 10.30 sati molitva svete krunice iz požeške Katedrale, s kojom je preminuli svećenik bio povezan kao počasni kanonik njezina Stolnog kaptola. Upravitelj Župe Bebrina i Župe Dubočac, vlč. Goran Kovačević obavijestit će o tom vjernike navedenih župa a svećenici Novokapelačkog dekanata nastojat će s time upoznati što veći broj vjernika u svojim župama, koji su susretali preč. Marijana Goleca tijekom njegova cjeloživotnog svećeničkog djelovanja u Dekanatu.

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu.“, zaključuje biskup Antun.