Video-kateheze za prvopričesnike i krizmanike putem interneta

Minulih dana svi svećenici i vjeroučitelji Požeške biskupije primili su putem interneta katehetsku građu kao pomoć u pripravi kandidata za sakrament prve pričesti i potvrde kako bi ih zajedničkom suradnjom proslijedili do njihovih adresata. Nastojanje je to Pastoralnog centra Požeške biskupije da se u izvanrednim okolnostima opasnosti od koronavirusa omogući kandidatima za navedene sakramente dostojna priprava.

Uz to, kao dodatna pomoć, prije euharistijskog slavlja i krunice koji se svakodnevno prenose iz požeške Katedrale putem interneta na web i facebook stranici Požeške biskupije, u pretprogramu utorkom i srijedom su se počele prikazivati kratke video-kateheze koje su sažimaju svu primljenu građu s prilozima, kao što su mali poučni videi, isječci iz filmova o Isusu, interaktivni kvizovi i drugi materijali.

Prvu katehezu za prvopričesnike na temu „Nedjelja – dan Gospodnji i moja župna zajednica“ pripremila je i održala vjeroučiteljica Ana-Marija Biršić Glibo, a katehezu za krizmanike „Crkva – djelo Duha Svetoga“ koju je pripremio vjeroučitelj Darko Papak, održala je vjeroučiteljica Patricija Brdar.