„Posljednja večera – euharistija“ – druga video-kateheza za prvopričesnike

U skladu s katehetskom građom koju su svećenici i vjeroučitelji Požeške biskupije primili kao pomoć u pripravi kandidata za sakrament prve pričesti i potvrde tijekom izvanrednih okolnosti ugroze koronavirusom, u utorak 31. ožujka je u pretprogramu prije krunice i euharistijskog slavlja koje se putem interneta prenosilo iz požeške Katedrale, prikazana druga video-kateheza za prvopričesnike. Katehezu na temu „Posljednja večera – euharistija“ pripremila je vjeroučiteljica Ana-Marija Biršić Glibo, a održala ju je vjeroučiteljica Patricija Brdar.

Video-kateheza je na kratak i sažet način obuhvatila pripravljenu građu s prilozima – povezujući evanđeoski izvještaj Isusove posljednje večere s apostolima s onim što danas slavimo u euharistiji. Obogaćena je kratkim animiranim video-isječcima te na kraju zaključena radnim listom i zadatkom za prvopričesnike do sljedećega puta odnosno do sljedeće (video)kateheze. Prvopričesnicima je na kraju dana mogućnost izbora različitih filmova o Isusu primjerenih njihovoj dobi.

Video-katehezu je pripravio Marijan Pavelić, biskupijski povjerenik za medije u suradnji s Pastoralnim centrom Požeške biskupije.