Biskup čestitao muslimanima Ramazanski Bajram

Prigodom Ramazanskog Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je muftiji Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj sljedeću čestitku:

„Jednomjesečni ramazanski sveti post i odricanje približili su islamske vjernike Stvoritelju i bratu čovjeku, pročistili ih u vjeri u Boga i u dobrotvornosti prema bližnjima. Od srca čestitam Ramazanski Bajram Vama i svim članovima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj sa željom da on još dublje poveže obitelji i rodbinu, poznanike i prijatelje, sve pripadnike Abrahamove – Ibrahimove baštine vjere i života u zajedničkoj hrvatskoj domovini.

Uvjeren sam kako je ugroza koronavirusom te potres u Zagrebu i okolici, spriječivši  islamske vjernike da tijekom mjeseca Ramazana očituju svoju podložnost Svevišnjemu i zajedničkom molitvom u džamijama, pridonijela snažnijem osobnom i obiteljskom nutarnjem iskustvu Božje blizine i Bajramskoj duhovnoj punini.

Želio bih Vam i ovom prigodom zahvaliti i čestitati za uspješno organiziranu Međunarodnu konferenciju „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“, održanoj u veljači ove godine u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Svjetske muslimanske lige i Hrvatske biskupske konferencije.

Dok s Vama i svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj dijelim radost Ramazanskog Bajrama, s osobitim poštovanjem i od srca Vas pozdravljam“, piše biskup Škvorčević.