Duhovsko bdijenje mladih u požeškoj Katedrali

U predvečerje svetkovine Pedesetnice ili Duhova, u subotu 30. svibnja mladi i drugi vjernici grada Požege okupili su se u požeškoj Katedrali na duhovsko bdijenje. Posebno mjesto u zajedništvu mladih vjernika imali su ovogodišnji kandidati za sakrament svete potvrde katedralne Župe sv. Terezije Avilske koji će na samu svetkovinu biti potvrđeni. Duhovsko bdijenje predvodio je Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici i katedralni orguljaš.

Bdijenje je započelo himnom „O dođi, Stvorče, Duše svet“ koji je okupljene uveo u službu riječi u kojoj je naviješten ulomak iz Djela apostolskih o događaju prve Pedesetnice, a nakon pripjevnog psalma pročitan je dio iz enciklike pape Ivana Pavla II. „Dominum et Vivificantem“ koji govori o ulozi Duha Svetoga u odnosu na suvremeni svijet i Crkvu te o korištenju duhovne molitve za obnovu vlastitoga duhovnoga života. Potaknuti Božjom riječju i ohrabreni riječima sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, prisutni su zatim ispovjedili vjeru nakon čega je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U molitvi i klanjanju pred Presvetim, ovogodišnji krizmanici su molili za toliko potrebne darove Duha Svetoga koji će ih osnažiti za životne izazove koji budu stavljeni pred njih. Budući da su u bdijenju sudjelovali i drugi vjernici grada Požege – troje predstavnika obitelji, Bogu posvećenih osoba i drugih mladih Grada, izrekli su molbenice posebno ističući svoje župne zajednice, postojeća i nova duhovna zvanja te sve mlade grada Požege i Požeške biskupije. Duhovsko bdijenje zaključeno je molitvom litanija Duhu Svetom te euharistijskim blagoslovom.