Mladomisnici pohodili požeške klarise

Ovogodišnji mladomisnici Požeške biskupije Marko Milaković i Matej Siluković pohodili su 1. srpnja samostan požeških klarisa i ondje predvodili euharistijsko slavlje. Svetu misu predvodio je Matej Siluković, a prigodnu homiliju izrekao je Marko Milaković. Započinjući misno slavlje podsjetio je sestre klarise i okupljene vjernike da će u ulomku iz Matejevog evanđelja čuti kako Isus izgoni zloduha iz dvojice opsjednutih što je probudilo strah kod okupljenih svjedoka koji su zamolili Isusa da napusti njihov kraj. Pozvao ih je da ne budu kao svjedoci tog događaja, nego da otvore svoja srca Isusu Kristu i prihvate ga.

Mladomisnik Milaković je u homiliji podsjetio na spasenje i oslobođenje koje Bog nudi svakom čovjeku po svome Sinu Isusu Kristu. Osvrnuo se na mentalitet svijeta koji čovjeku govori da može biti sam svoj bog što se očituje u vlastitoj samodostatnosti, a to je jedna od lukavština zla i Zloga koja nas udaljuje od pravog izvora radosti, Isusa Krista. Potaknuo je sestre klarise i okupljene vjernike da otvore svoje srce i Isusovoj Majci koja zna najsigurniji put do Isusa Krista. Na svršetku euharistijskog slavlja svi zajedno su izmolili molitvu Požeške biskupije u Godini Božje riječi nakon koje je mladomisnik Siluković zahvalio sestrama klarisama na molitvi koju svakodnevno prinose Bogu za svećenike Požeške biskupije i nova duhovna zvanja naglasivši kako su i njih dvojica plod njihove molitve i žrtve. Potom su sestrama klarisama i vjernicima podijelili pojedinačni mladomisnički blagoslov.

Nakon euharistijskog slavlja mladomisnici su se zadržali u razgovoru sa sestrama i ispričali im pojedinosti svećeničkog ređenja u požeškoj Katedrali minuloga 27. lipnja. Sestre su ohrabrile mladomisnike da ustraju u svećeničkom zvanju i obećale im molitvenu potporu.