Trodnevni duhovno-rekreativni susret za mlade u Velikoj

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u Domu sv. Augustina u Velikoj od 3. do 6. kolovoza 2020. (ponedjeljak-četvrtak) održat će se duhovno-rekreativni susret za mlade. Na temelju pozitivnih iskustava prošlogodišnjeg biskupijskog kampa za mlade u Dubokoj pored Velike, ovaj susret bit će temeljen na pravilima istog kampa, no prilagođen trenutnim okolnostima s obzirom na epidemiološku situaciju povezanu s koronavirusom. Susret želi ponuditi mladima višednevni ljetni boravak u kojem će kroz zabavu, rad i molitvu rasti u kvalitetnom druženju lišeni onih sadržaja koji ih ometaju i obeshrabruju u svjedočenju kršćanskog života. Kroz trodnevni dinamičan program oni će uz različite duhovne, edukativne, sportske i radne aktivnosti imati priliku iskoristiti vrijeme za razvijanje svog izvornog duhovnog identiteta i povezati se s ostalim sudionicima susreta. Tema ovogodišnjeg susreta je geslo Godine Božje riječi u našoj Biskupiji – „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka (Ps 119,105)“.

Za sudjelovanje na susretu mogu se prijaviti mladi od 15 (završen prvi razred srednje škole) do 30 godina ispunjavanjem online obrasca za prijavu koji se nalazi na web i facebook stranici Požeške biskupije. Nakon što se ispuni obrazac sa svim potrebnim podacima, na žiro-račun Požeške biskupije (IBAN HR7723400091110089832) potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 250,00 kuna s naznakom „Ime i prezime – kotizacija – Duhovno-rekreativni susret mladih u Velikoj“. Ukoliko netko ima poteškoća s preuzimanjem online obrasca prijave moguće je na isti način ispuniti obrazac koji dostavljamo u prilogu te ga poslati na gore navedenu adresu Pastoralnog centra. Prijave za sudjelovanje na susretu traju do 28. srpnja 2020. Nakon prijave i uplate kotizacije, svaki sudionik će primiti e-mailom detaljne informacije vezane uz pojedinosti susreta, a osobama mlađima od 18 godina bit će poslan i obrazac o suglasnosti roditelja za sudjelovanje u programu.

Odgovore na sva dodatna pitanja i pojašnjenja vezana uz organizaciju ovog susreta možete dobiti kod biskupijskog povjerenika za pastoral mladih vlč. Krunoslava Siroglavića (mob. 091/8812-889, e-mail: [email protected]) koji je ujedno i voditelj susreta.