Blagdan sv. Lovre u Požegi

10. kolovoza 2020. Crkva slavi blagdan sv. Lovre, đakona i mučenika koji je ujedno i prvi zaštitnik Požeške biskupije i njezina Caritasa.


Molitveno bdijenje u crkvi sv. Lovre u Požegi

Središnja proslava svetkovine svetog Zaštitnika Biskupije započinje u nedjelju, 9. kolovoza 2020. molitvenim bdijenjem u 20,00 sati u crkvi sv. Lovre u Požegi, koje će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević zajedno s članovima požeškoga Stolnog kaptola i drugim svećenicima te vjernicima iz župa grada Požege i ostalih župa Katedralnog arhiđakonata, među kojima napose caritasovim volonterima, mladima, članovima molitvenih zajednica iz župa grada Požege, vjeroučiteljima, svećeničkima aspirantima i bogoslovima.


Središnje biskupijsko euharistijsko slavlje u Požegi

Na sam blagdan sv. Lovre, u ponedjeljak 10. kolovoza 2020. središnje biskupijsko slavlje na otvorenom prostoru ispred Biskupskog doma pokraj Svečeve crkve u Požegi u 10,00 sati predvodi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u zajedništvu s članovima Stolnog kaptola sv. Petra, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova, Katedralnog arhiđakonata i iz drugih dijelova Požeške Biskupije.

U slavlju će, uz druge vjernike, sudjelovati caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, korisnici caritasove kuhinje u Požegi, kao i svi stipendisti koji su tijekom prošle školske i akademske godine primali stipendiju Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.


Otvorenje i blagoslov nove zgrade sjedišta Caritasa Požeške biskupije

Nakon euharistijskog slavlja slijedit će otvorenje i blagoslov nove zgrade sjedišta Caritasa Požeške biskupije u Požegi, u ulici Franje Cirakija 12 s prigodnim programom.


Večernje euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u Požegi

Istoga dana večernje euharistijsko slavlje održat će se u crkvi sv. Lovre u 18.00 sati, te u župnoj crkvi sv. Terezije Avilske i župnoj crkvi Duha Svetoga u Požegi, koje su u neposrednoj blizini crkve, neće biti večernjih svetih misa.