Biskupijski dan u Požegi o 23. obljetnici uspostave Požeške biskupije

U subotu, 26. rujna 2020. u Požegi će se održati Biskupijski dan prigodom 23. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa – u skladu s načelom „ništa ne dokidati, nego prilagoditi“, kojim se u pastoralnom radu tijekom opasnosti zaraze koronavirusom nastoji ravnati u Požeškoj biskupiji.

Pridržavajući se propisanih ili preporučenih mjera opreza, na Biskupijskom danu će sudjelovati ograničeni broj svećenika i vjeroučitelja, predstavnika pojedinih dekanata, odnosno arhiđakonata, na čelu s dekanima i arhiđakonima te voditeljima vjeroučiteljskih županijskih stručnih vijeća.

Dvorana sv. Terezije Avilske – 9.30 sati

Program Biskupijskog dana započinje u 9.30 sati u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi (D. Lermana 1), molitvom Trećega časa. Zatim slijedi središnja radna točka: Predstavljanje načina na koji će se tijekom započete pastoralne godine u uvjetima ugroze koronavirusom u župama Požeške biskupije održavati župne kateheze, napose priprave kandidata za prvu svetu pričest i svetu potvrdu – u suradnji svećenika, vjeroučitelja, kandidata za spomenute svete sakramente i njihovih roditelja.

Navedeno predstavljanje izravno će prenositi platforma na web-stranici Požeške biskupije te će se tim putem s programom župnih kateheza moći upoznati i oni svećenici i vjeroučitelji koji neće biti nazočni u Dvorani.

Katedrala sv. Terezije Avilske – 11.00 sati

Nakon programa u Dvorani sv. Terezije Avilske, u 11.00 sati će u Katedrali započeti euharistijsko slavlje tijekom kojeg će za đakone biti zaređeni Marko Gerendaj iz Župe sv. Marka Evanđelista u Našičkom Markovcu i Robert Medved iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku.