Molitveno bdijenje uoči đakonskoga ređenja u Požegi

U požeškoj crkvi sv. Lovre, u predvečerje đakonskog ređenja, 25. rujna održano je molitveno bdijenje s euharistijskim klanjanjem za nove đakone Požeške biskupije. U bdijenju su na osobit način sudjelovali mladi grada Požege predvođeni Markom Milakovićem, župni vikarom u katedralnoj Župi sv. Terezije Avilske.

 

Na početku bdijenja okupljene mlade i druge vjernike pozdravio je Ivan Popić, kancelar Požeške biskupije kazavši kako će o 23. obljetnici uspostave Požeške biskupije prije sutrašnjeg primanja svetog reda đakonata bogoslovi Marko Gerendaj iz Župe sv. Marka Evanđelista u Našičkom Markovcu i Robert Medved iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku posvjedočiti svoju vjeru potaknuvši nazočne vjernike da njihovu odluku podrže svojom iskrenom molitvom. Protumačio je kako je veoma važna i znakovita ispovijest vjere kandidata za đakonat koju polažu prije primanja svetog reda kako bi očitovali da sve svoje nade polažu u Isusa Krista kojem žele služiti cjelovitim predanjem. Kandidati Marko i Robert zatim su izrekli Ispovijest vjere i položili prisegu vjernosti beženstvu i služenju u požeškoj mjesnoj Crkvi.

Uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim u kojem su mladi, bogoslovi, članovi pojedinih molitvenih zajednica grada Požege i drugi vjernici povjerili Gospodinu kandidate za đakonat i cijelu Požešku biskupiju.