Proslava svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške Katedrale, grada Požege i Katoličke gimnazije u Požegi

Trodnevna duhovna priprava

Za svetkovinu zaštitnice Katedrale i Grada vjernici iz požeških župa pripremit će se trodnevicom tijekom koje će hodočastiti u Katedralu, a njihovi župnici će predvoditi misno slavlje u 18.30 sati.

ponedjeljak 12. listopada hodočaste vjernici župe Duha Svetoga; u utorak 13. listopada vjernici župe sv. Ivana Krstitelja, a u srijedu, 14. listopada vjernici župe sv. Leopolda Mandića.

Razumije se  da će vjernici koji hodočaste u Katedralu, kao i svi drugi, među njima i učenici i djelatnici Katoličke gimnazije te Katoličke osnovne škole u Požegi sudjelovati na slavlju svetkovine sv. Terezije u četvrtak, 15. listopada u 11.00 sati.

Večernje hvale i molitveno bdijenje mladih

U predvečerje svetkovine, u srijedu, 14. listopada nakon euharistijskog slavlja u Katedrali bit će služba prvih Večernjih hvala svetkovine sv. Terezije Avilske. Po završetku Večernjih hvala uslijedit će u Katedrali molitveno bdijenje mladih, predvođenih učenicima i djelatnicima Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.

Središnje euharistijsko slavlje

Na samu svetkovinu sv. Terezije Avilske, u četvrtak, 15. listopada, svečano misno slavlje u Katedrali u 11.00 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Giorgio Lingua, u zajedništvu s dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, drugim biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine na čelu s metropolitom msgr. Đurom Hranićem. Njima će se pridružiti kanonici, arhiđakoni, dekani, svećenici Katedralnog arhiđakonata i drugi svećenici koji su u mogućnosti. U procesiji uz biskupe, svećenike, đakone, časne sestre i vjeroučitelje s djecom i mladima pozvani su sudjelovati članovi crkvenih udruga i pokreta te drugi vjernici. Slavlje započinje procesijom s moćnikom sv. Terezije Avilske od crkve sv. Lovre.

Za vrijeme euharistijskog slavlja u Katedrali valja imati zaštitnu masku za lice.