Biskup čestitao predstavnicima Požeške biskupije prigodom pobjede na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi

Pobjednici ovogodišnje državne Vjeronaučne olimpijade u kategoriji osnovnih škola su vjeroučenici iz Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški: Mihael Božić, Edi Conjar, Ella Conjar i Domagoj Ivanišević na čelu s mentoricom vjeroučiteljicom Andrijanom Petrović. Prigodom ostvarenog uspjeha biskup Antun je svakom pojedinom učeniku uputio čestitku u kojoj kaže:

» Razveselila me vijest da si zajedno s drugim članovima vjeronaučne skupine Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške kao predstavnik Požeške biskupije na ovogodišnjoj državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi učenika osnovnih škola osvojio prvo ekipno mjesto.

Od srca Ti čestitam postignuti uspjeh i upućujem pohvalu za požrtvovnost kojom si se pripravljao za natjecanje i usvajao posebna znanja iz vjeronauka. Uvjeren sam da ćeš se tom istom upornošću truditi i oko vlastite izgradnje i svjedočenja vjere u obitelji, školi i župi te s Isusom Kristom biti u životu pobjednik!

Molim da Bog blagoslovi Tebe i obitelj te udijeli uspjeh Tvojim plemenitim mladenačkim nastojanjima.

Uz srdačan pozdrav u Gospodinu.«

Biskup Antun također je uputio čestitku i vjeroučiteljici Andrijani Petrović:

»Primio sam vijest da je vjeronaučna skupina Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške pod Vašim vodstvom osvojila prvo ekipno mjesto na ovogodišnjoj državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi. Dijelim s Vama radost već druge pobjede na državnoj razini te Vam od srca čestitam za ustrajnost kojom ste vodili učenike, oduševljavali ih za učenje i doveli do tako visokog uspjeha. To svjedoči o Vašem vjeroučiteljskom žaru kojim pristupate svome poslanju i povjerenim učenicima, za koji Vam upućujem posebnu pohvalu i osobitu zahvalu.

Neka Božji blagoslov prati sva Vaša plemenita vjeroučiteljska nastojanja a Vašu obitelj obdari mirom i svakim drugim dobrom.

Uz srdačan pozdrav u Gospodinu«, zaključuje biskup Škvorčević.