Biskupova sažalnica roditeljima iznenada preminule djevojke iz Voćina

Minulog 9. prosinca iznenada je preminula Barbara Jaković iz Voćina, djevojka iz obitelji s brojnom djecom. Barbara je bila maturantica Srednje škole Marka Marulića u Slatini. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je roditeljima Boži i Mariji sljedeću sažalnicu:

»Primio sam tužnu vijest da je vaša draga kćerka Barbara iznenada preminula 9. prosinca 2020. godine. S vašom obitelji posebno sam duhovno povezan po svetom krštenju koje sam podijelio vašem sinu Rafaelu u rujnu 2010. godine, te me vijest o smrti kćerke Barbare tim više pogodila. U trenutku kad je žalost obuzela vaše srce i otvorila duboku ranu želio bih posvjedočiti svoju blizinu i iskreno kršćansko suosjećanje vama, oče Božo i majko Marijo, braći Ivici, Mariu, Danijelu i Rafaelu i svima drugima koji tuguju.

Ranjenost vašega srca smrću kćerke Barbare povjeravam Isusu Kristu koji je preuzeo na sebe sve naše boli i za naše spasenje darovao svoj život na drvetu križa te nas jedini može istinski izliječiti i utješiti. Zajedno s vama zahvaljujem Bogu za dar Barbarina kratkog ali ispunjenog života u obitelji i vjerničkom sudjelovanju u župnom životu, moleći ga da je primi u svoj vječni zagrljaj. Neka u zajedništvu s uskrslim Gospodinom, oslobođena patnje i smrti počiva u miru.

U trajnoj molitvenoj povezanosti s vama, srdačno vas u Gospodinu pozdravljam.«, zaključuje biskup Antun.