Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. započinje Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana i traje do ponedjeljka, 25. siječnja na temu »Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda« (usp. Iv 15, 5-9).

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević je u toj prigodi svim svećenicima u Požeškoj biskupiji uputio poticaj: „U duhu Isusove molitve »Da svi budu jedno« (Iv 17, 21) želimo i prigodom ovogodišnje molitvene osmine u svakoj našoj župi posvjedočiti vjerničku osjetljivost i zauzetost za jedinstvo kršćana. Neka župnici u skladu s mogućnostima organiziraju u svim župama molitvene i katehetske programe te potaknu vjernike na molitvu. Tijekom navedenog razdoblja na redovitim svetim misama u molitvu vjernika valja uključiti nakanu za jedinstvo kršćana. Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost, kao i prethodnih godina, dostavila je svim župnim uredima knjižicu pod naslovom »Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda« s prigodnom molitvenom, homiletskom i katehetskom građom, koju je priredilo Papinsko vijeće za jedinstvo kršćana i Svjetsko vijeće Crkava, a s kojom se svećenici, uz održavanje liturgijskih propisa, mogu poslužiti u misnim slavljima i drugim programima.“

Središnje biskupijsko ekumensko slavlje održat će se u subotu, 23. siječnja 2021. u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pakracu s početkom u 18.00 sati, a predvodit će ga požeški biskup msgr. Antun Škvorčević i pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk. Na njemu će sudjelovati članovi požeškoga Stolnog kaptola, svećenici Pakračkog dekanata, vjeroučitelji istog dekanata, vjernici pakračke Župe i drugi, pridržavajući se propisanih protupandemijskih mjera.