Sprovod Slavice Mitrović, majke svećenika Gorana Mitrovića

Na mjesnom groblju u Buku, 1. veljače sahranjena je Slavica Mitrović, majka svećenika Požeške biskupije Gorana Mitrovića, župnika Župe Blažene Djevice Marije u Novoj Kapeli i župe Presvetog Trojstva u Gornjem Lipovcu, te dekana Novokapelačkog dekanata. Sprovodne obrede, na kojima je uz vjernike bučke župe i skupinu vjernika iz župâ Nova Kapela i Gornji Lipovac sudjelovalo tridesetak svećenika, na čelu s Antunom Ćorkovićem, dekanom Pleterničkog dekanata i Misu zadušnicu predvodio je izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, generalni vikar Josip Krpeljević. Na početku obreda pročitana je sažalnicu koju je biskup Antun uputio svećeniku Goranu:

»Velečasni gospodine Gorane! U petak, dan pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu, kojem je posvećena Vaša obitelj, minuloga 29. siječnja mirno je predala Bogu svoju plemenitu dušu Vaša poštovana majka Slavica. Želio bih s Vama, s cijenjenim ocem Ivanom, braćom Tomislavom i Željkom, sestrama Ljiljanom, Ljubicom i Marinom, rodbinom i prijateljima, te svima koji su poštivali Vašu majku Slavicu podijeliti tugu rastanka, izraziti duboko kršćansko suosjećanje, posvjedočiti bratsku blizinu. Tijekom višegodišnjeg bračnog i obiteljskog života sa suprugom Ivanom, s kojim je od Boga primila i kršćanski odgojila šestero djeco, majka Slavica potpunim predanjem Presvetom Srcu Isusovu, iskrenom pobožnošću, svakodnevnom molitvom, nedjeljnom svetom misom i uzornim kršćanskim životom svjedočila je svoju pripadnost Bogu i Crkvi. Pomogla je tako i Vama da prepoznate svećenički poziv i poticala da se na njega odazovete. Majčinskom vjernošću i  požrtvovnošću pratila Vas je na životnom putu. U župama Vašeg pastoralnog poslanja susretali smo majku Slavicu kako u različitim prigodama skrovito i radosno služi svećeničkom zajedništvu za bratskim stolom. Zajedno s Vama od srca zahvaljujem Vašoj plemenitoj majci za sve dobro koje je tijekom prolaza ovim svijetom učinila,  napose Vama. Molim Gospodara života da joj milosrdno oprosti grijehe i slabosti, i podari vječno blaženstvo u slavi svoga uskrslog Sina, te se na njoj ispuni sveto obećanje: „I otrt će im svaku suzu s očiju, te smrti biti više neće, ni tuge ni jauka, ni boli biti više neće jer – prijašnje uminu“ (Otk 21,4). A Vama i svima koji tuguju za dragom pokojnicom neka Bog daruje utjehu u nadi uskrsnuća i ponovnog susreta u vječnosti. U molitvenoj povezanosti s Vama za majku Slavicu, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam.», zaključuje biskup Antun svoju sažalnicu

U ime vjernika novokapelačke i gornjolipovačke župe od pokojne Slavice riječima zahvalnosti i utjehe oprostio se Kristijan Perić, župni vikar u spomenutim župama, prikazavši u kratkim crtama pokojničin ljudski i vjernički život, osobito istaknuvši njezinu pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Po završetku sprovodnih obreda u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Buku za pokojnu Slavicu služena je sveta misa zadušnica. Liturgijsko pjevanje tijekom sprovodnih obreda i mise zadušnice predvodio je župni zbor iz Nove Kapele.