Blagdan bl. Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika Požeške biskupije

U srijedu, 10. veljače 2021. slavi se blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, drugog zaštitnika Požeške biskupije. Svećenici će toga dana podsjetiti vjernike na veličinu njegove vjernosti Isusu Kristu, Crkvi i hrvatskom narodu.

Središnje biskupijsko euharistijsko slavlje biti će navedenog dana u požeškoj Katedrali u 18.30 sati, a predvodit će ga dijecezanski biskup msgr. Antun Škvorčević. U svetoj misi će sudjelovati svećenici, redovnici i redovnice te vjernici iz župa Katedralnog arhiđakonata, a budući da u gradu Požegi neće biti večernjih svetih misi, slavlju u Katedrali će se pridružiti drugi svećenici i vjernici Grada.

Budući da se zbog trenutnih epidemioloških okolnosti, slavlje neće kao prijašnjih godina održati u crkvi sv. Lovre, nego u Katedrali, crkva sv. Lovre biti će cijeloga spomenutog dana otvorena za pobožnost vjernicima pred Blaženikovom relikvijom u oltaru a sveta misa slavit će se u 10.00 sati.

Neka bl. Alojzije svojim zagovorom bdije nad Požeškom biskupijom i moli da njezini svećenici, redovnici  redovnice, vjeroučitelji i drugi vjernici budu vjerni Isusu Kristu i njegovoj Crkvi.