Zahvala afričkog biskupa za pomoć koju njegovim svećenicima pruža Požeška biskupija

Biskup kamerunske biskupije Ngaoundéré u Africi, Emmanuel Abbo, gdje kao misionar djeluje Karlo Prpić, svećenik Požeške biskupije uputio je na Čistu srijedu biskupu Antunu Škvorčeviću pismo zahvale što misnim nakanama primljenima od Požeške biskupije omogućuje njegovim svećenicima prihod od kojeg žive. U pismu biskup Abbo navodi:

„Nakon što sam tjedan dana bio na pastoralnoj vizitaciji, danas sam se vratio u Ngaoundéré. Upravo sam pročitao Vaš dopis od 9. veljače i odmah na nj odgovaram. Želio bih Vam prije svega izraziti zahvalnost za posebnu pažnju koju iskazujete svećenicima moje biskupije time što im redovito dostavljate misne intencije za određeni vremenski period.

Od prošle godine i pojave COVIDA vi ste jedini koji nam do danas pomažete, jer su sve organizacije usmjerile svoja financiranja na borbu protiv pandemije. Svećenici moje biskupije i ja zahvalni smo Vam za sve što činite za biskupiju Ngaoundéré nakon našeg susreta u Požegi.

Kao i obično, otac Karlo bit će zadužen za raspodjelu gregorijanskih misa a ekonom za redovite mise. Koristim prigodu da Vam u ovo milosno vrijeme koje danas započinje poželim sretno i plodonosno vrijeme Korizme. Neka Djevica Marija zagovara naše dvije biskupije. Jamčim da ću na osobit način moliti za vas. Ostanimo sjedinjeni u toj molitvi“, piše biskup Abbo. Zahvaljujući svećenicima i vjernicima Požeške biskupije, koji su suglasni da  se kod nas ne služe tzv. „kumulativne mise“, bilo je moguće nedavno dostaviti 15.000,00 Eura biskupiji Ngaoundéré te na navedeni način pomoći njezinim svećenicima.