Sprovod majke svećenika fra Gorana Malenice

Na mjesnom groblju u Đurđenovcu, 5. ožujka 2021. sahranjena je Štefica Malenica, majka svećenika fra Gorana Malenice, koji je pastoralno djelovao u Požeškoj biskupiji. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predvodio je fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Tijekom obreda je fra Tonio Vučemilović, župnik Župe sv. Josipa, pročitao sažalnicu, koju je biskup Antun uputio svećeniku Goranu i ostaloj rodbini preminule Štefice:

»Primio sam vijest da je preminula Vaša cijenjena majka Štefica. Želio bih Vam posvjedočiti svoju bratsku blizinu i duboko kršćansko suosjećanje. Molim da ga prenesete i Vašem ocu Radi, bratu Bruni i njegovoj obitelji, kao i rodbini te svima drugima koji za plemenitom pokojnicom tuguju.

Tijekom svoga zemaljskog života majka Štefica u braku s Vašim ocem Radom u skrovitosti obiteljskom životu na različite načine svjedočila je vjernost Isusu Kristu, napose odgajajući u vjeri Vas i brata Brunu. Pratila Vas je i podržavala u redovničkom i svećeničkom životu i prikazivala Bogu molitve i žrtve za Vas. Želio bih na zemaljskom oproštaju s majkom Šteficom zajedno s Vama i drugim članovima Vaše obitelji zahvaliti joj za sve dobro koje je činila, zamoliti Gospodina da joj oprosti slabosti i primi u vječno blaženstvo. Odloživši u smrti ono što je prolazno i raspadljivo, neka Vaša majka bude dionikom Isusove pobjede nad smrću i s njime uživa puninu života za svu vječnost. Vama i svima koji tuguju za majkom Šteficom udijelio Gospodin obilje svoje utjehe.

Ostajem s Vama povezan u molitvi za Vašu majku Šteficu, te Vas bratski u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun svoju sažalnicu.