Sprovod oca svećenika fra Petra Cvekana

Na mjesnom groblju u Ferdinandovcu, 9. ožujka 2021. sahranjen je Ivan Cvekan, otac svećenika fra Petra Cvekana, župnika Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predvodio je fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Tijekom obreda je Anto Ivić, dekan Našičkog dekanata, pročitao sažalnicu, koju je biskup Antun uputio svećeniku Petru i ostaloj rodbini plemenitog pokojnika:

» Preminuo je Vaš cijenjeni otac Ivan. S osjećajima bratske blizine svjedočim Vam svoju duboku kršćansku sućut, koju upućujem i Vašoj poštovanoj majci Katici, sestri Marijani s obitelji te drugoj ožalošćenoj rodbini.

Zemaljski hod Vašeg oca Ivana bio je označen vjernošću Bogu, Crkvi i obitelji. Njegov odlazak s ovoga svijeta ispunjen je stoga nadom da je snagom Isusove žrtve na križu i uskrsne pobjede, čijim je dionikom postao po svetom krštenju, ušao u nebesku domovinu, gdje „smrti biti više neće, ni tuge, ni jauka, ni boli biti više neće“ (Otk 21,4). Molim da ga Gospodin svojom ljubavlju jačom od smrti zagrli za svu vječnost, a Vama i svima koji za njim tuguju udijeli svoju utjehu.

Pridružujem se Vašoj sinovskoj zahvalnosti poštovanom ocu Ivanu za plemenitost i žrtvu koju je uložio u Vas, u Vaše redovničko i svećeničko zvanje, ugradivši sebe na taj način i u Vaše sadašnje pastoralno služenje u Požeškoj biskupiji.

Ostajem s Vama u zajedništvu molitve za preminulog oca Ivana, te Vas s posebnim poštovanjem bratski u Gospodinu pozdravljam.«