Rezultati biskupijskog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole

U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije 23. ožujka 2021. održano je biskupijsko (međužupanijsko) natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole Požeške biskupije. Natjecanje je prema uputama Državnog povjerenstva održano u matičnim školama natjecatelja, a tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je „Biblija – pisana Božja riječ“.

Biskupijskom natjecanju prethodila su školska natjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška biskupija. Na temelju postignutih rezultata na školskom natjecanju u konkurenciji između 41 osnovne škole, na biskupijsko natjecanje se plasiralo deset ekipa osnovnih škola: OŠ „Mato Lovrak“, Nova Gradiška; Katolička osnovna škola u Požegi; OŠ braće Radića, Pakrac; OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo; OŠ August Cesarec, Špišić Bukovica; OŠ J. J. Strossmayera, Đurđenovac; OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela, Batrina; OŠ Josipa Kozarca, Slatina; OŠ „Davorin Trstenjak“, Čađavica i OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Zdenci.

Biskupijskom natjecanju iz vjeronauka za srednje škole pristupile su: Gimnazija, Nova Gradiška; Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici; Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica; Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi; Gimnazija, Požega; Srednja škola Pakrac; Elektrotehnička i ekonomska škola, Nova Gradiška; Industrijsko-obrtnička škola, Virovitica; Srednja škola Novska i Srednja škola Marka Marulića, Slatina.

Prema uputama Državnog povjerenstva, u ponedjeljak 29. ožujka su se u prostorima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi sastala županijska povjerenstva na ispravljanje testova i objavu rezultata natjecanja. Najuspješnije ekipe ovogodišnjeg biskupijskog natjecanja iz vjeronauka su Osnovna škola „Mato Lovrak“, Nova Gradiška i Gimnazija Nova Gradiška.

Pobjedničke ekipe biskupijskog natjecanja iz vjeronauka iz osnovne i srednje škole predstavljat će Požešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 10. do 12. svibnja.