Biskup primio našičkog gradonačelnika

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 31. ožujka 2021. našičkog gradonačelnika Josipa Miletića. Razgovarali su o različitim aktualnim društvenim pitanjima i razmijenili mišljenje o potrebi zajedničkog zauzimanja svih čimbenika u našem društvu za ljudsko dostojanstvo, međusobno poštovanje napose među nositeljima javnih dužnosti, i traganje za prevladavanjem problema nezaposlenih u uvjetima koje je stvorio Coronavirus i potres.

Gradonačelnik Miletić izvijestio je biskupa o gospodarskim i drugim društvenim nastojanjima u Našicama pod njegovim vodstvom od 2017. godine pa sve do danas. Prikazao je epidemiološko stanje, istaknuvši kako je Opća županijska bolnica Našice postala COVID bolnica, čime je stavljena na raspolaganje građanima Osječko-baranjske županije oboljelima od koronavirusa.

Biskup i gradonačelnik razgovarali su također o djelovanju  Požeške biskupije, napose na području školstva i kulture. S obzirom na katoličke škole biskup je među ostalim kazao kako Požeška biskupija uz obrazovani program  nastoji u suradnji s roditeljima njihovoj djeci pružiti i odgoj, promičući uravnoteženu i cjelovitu izgradnju mlade osobe. Gradonačelnik je pohvalio inicijativu Požeške biskupije za sve ono što čini na području školstva, izrazivši nadu da će se u budućnosti i u Našicama moći otvoriti katolička škola. Razmotrili su i pitanja suradnje Crkve i grada Našica u obnovi crkvenih objekata, napose spomenika nacionalne kulturne baštine. Biskup je zahvalio gradonačelniku za služenje općem dobru građana u vrijeme njegova mandata.