Čestitka novom kotorskom biskupu

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja u srijedu, 7. travnja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru zaređen je za kotorskog biskupa svećenik Trebinjsko-mrkanske biskupije msgr. Ivan Štironja kojeg je papa Franjo imenovao 22. prosinca 2020. godine. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je sljedeću čestitku:

»U nemogućnosti sudjelovati na slavlju Vašega biskupskog ređenja, 7. travnja 2021. u mostarskoj Katedrali, od srca Vam čestitam što ćete po sakramentu svetoga Reda biti ubrojeni u zbor apostolskih nasljednika i preuzeti poslanje u Kotorskoj biskupiji, koje Vam je povjerio papa Franjo.

Sveto ređenje događaj je u kojem će uskrsli Gospodin novom snagom izgovoriti riječi što ih je uputio svojoj jedanaestorici, među koje će na svoj način kao dvanaestoga pridružiti i Vas: „Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!“ (Mt  28,18-20). Navedenog dana sjedinit ću se s Vama u molitvi i povjeriti Vas snazi Isusova Duha, da Vas prati u apostolskom služenju.

Uz izraze bratskog poštovanja, srdačno Vas u uskrslom Gospodinu pozdravljam«, zaključuje biskup Antun.