Sprovod Andrije Škvorca, oca svećenika Stjepana Škvorca

Na mjesnom groblju u Čaglinu, 27. travnja sahranjen je Andrija Škvorc, otac svećenika Požeške biskupije Stjepana Škvorca, župnika u Gaju i Antunovcu. Sprovodne obrede, na kojima je sudjelovalo desetak svećenika, na čelu s Jozom Zorićem, dekanom Pakračkog dekanata i čaglinskim župnikom Milanom Klobučarem, predvodio je izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, generalni vikar Josip Krpeljević. Na početku obreda pročitana je sažalnica koju je biskup Antun uputio svećeniku Stjepanu:

»Velečasni gospodine Stjepane! Primio sam tužnu vijest da je 25. travnja u 74. godini života preminuo Vaš cijenjeni otac Andrija. Želio bih Vama, majci Marici, bratu Željku s obitelji i svima drugima koji za njim tuguju posvjedočiti svoju molitvenu blizinu te izraziti duboko kršćansko suosjećanje. Vjernošću Bogu, Crkvi i obitelji, otac Andrija u jednostavnosti i skromnosti života svjedočio je veličinu ljudskog postojanja. Sa suprugom Maricom ugradio je svoju plemenitost u Vaš i bratov život, bio Vam potpora na putu svećeništva. Zajedno s Vama od srca mu zahvaljujem za očinsku žrtvu i ljubav u kojoj je pronalazio smisao svojih trpljenja. Svaki je rastanak težak, napose sa svojim najbližima, jer u njima na svoj način i mi odlazimo. No, rastanci su istovremeno puni nade, jer naznačuju naš konačni susret u vječnosti. Ta nada utemeljena je u Isusovoj pobjedi nad smrću, koju je božanskom sigurnošću i nama obećao: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada“ (Iv 11,25). Otac Andrija je u toj vjeri živio i umro, te se čvrsto nadamo da se na njemu ostvarila Apostolova riječ: „I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom“ (1 Sol 4,18). Uvjereni da je cijenjeni pokojnik snagom Isusova uskrsnuća oslobođen prolaznosti i smrti, utješeni uskrsnim pozdravom „Mir vama! Ja sam! Ne bojte se“ (Iv 20,19; 6,20), ostajemo  s preminulim ocem Andrijom trajno povezani u molitvi. Bratski Vas u uskrslom Gospodinu pozdravljam!«, kaže se u biskupovoj sažalnici.

Po završetku sprovodnih obreda svećenici i vjernici uputili su se u župnu crkvu Sv. Alojzija Gonzage u Čaglinu gdje je za pokojnog Andriju služena sveta misa zadušnica.