Biskup primio provincijala franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 29. travnja 2021. u Biskupskom domu fra Milana Krištu, provincijalnog ministra Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, u čijoj pratnji je bio fra Ivan Utješinović, provincijski ekonom.

Provincijal Krišto i ekonom Utješinović izvijstili su biskupa Antuna o nastojanjima oko projekta obnove crkve sv. Franje i franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu, koji su stradali u potresu u ožujku prošle godine. Predstavili su poteškoće u tom pogledu, koje nisu nadvladane niti godinu dana nakon što se potres dogodio.

Razgovarali su potom o pitanjima vezanima za pastoralno djelovanje franjevaca u Požeškoj biskupiji te duhovnu pomoć koju pružaju sestrama klarisama u njihovom požeškom samostanu. Ekonom fra Ivan predstavio je biskupu ono što je poduzeto u sređivanju stanja nekretnina Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici u zemljišnim knjigama, kao preduvjetu za njezinu predaju na upravu dijecezanskim svećenicima.

Biskup je i ovom prilikom zahvalio provincijalu Krišti na doprinosu koji franjevci daju u pastoralu Požeške biskupije, te za duhovno vodstvo sestara klarisa u Požegi.