Sprovod majke svećenika fra Nenada Metera

Na gradskom groblju u Pleternici, 7. svibnja 2021. sahranjena je Mara Meter, majka svećenika fra Nenada Metera, župnog vikara Župe Sv. Petra Apostola u Cerniku. Sprovodne obrede predvodio je fra Dragutin Bedeničić, vikar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a misu zadušnicu pokojničin sin fra Nenad. Tijekom obreda je Antun Ćorković, župnik Župe Nikole Biskupa, pročitao sažalnicu, koju je biskup Antun uputio svećeniku Nenadu i ostaloj rodbini preminule Štefice:

»Preminula je Vaša cijenjena majka Mara. Želio bih posvjedočiti svoje kršćansko suosjećanje i bratsku blizinu Vama, braći Stjepanu, Milanu i Predragu, sestrama Dragici i Nevenki te njihovim obiteljima kao i svima koji tuguju za plemenitom pokojnicom.

Rastanak s dragim osobama popraćen je tugom u našim srcima. No, tješi nas Apostolova riječ da će se ovo naše raspadljivo obući u neraspadljivost i ovo smrtno u besmrtnost (usp. 1 Kor 15,14). Vaša cijenjena majka Mara u krštenju je snagom Isusova križa postala dionicom njegove pobjede nad smrću, u smrti je odložila prolaznost i raspadljivost, da bi za svu vječnost bila obasjana slavom  njegova uskrsnuća. Ta nada svijetli u našim srcima dok se u tuzi opraštamo s Vašom majkom na zemlji.

U bračnom zajedništvu s Vašim pokojnim ocem majka Mara rodila je šestero djece, usadila Vam vjeru u Isusa Krista i pobožnost prema njegovoj Majci, čiji lik Gospe od suza častimo u Pleterničkom svetištu, naučila voljeti njegovu Crkvu. Majčine molitve pomogle su da prepoznate svoj svećenički i redovnički poziv. Želio bih joj na ovom oproštaju zajedno s Vama zahvaliti za plemenitost i dobrotu, molitve i žrtve te ljubav kojom Vas je pratila na životnom putu. Neka joj Gospodin udijeli vječni mir sa svojim svetima i izabranima.

U zajedništvu molitve, srdačno Vas i bratski u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun svoju sažalnicu.