Čestitka novom celjskom biskupu

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja u nedjelju, 30. svibnja zaređen je za celjskog biskupa Maksimilijan Matjaž kojeg je papa Franjo imenovao 5. ožujka 2021. godine. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je sljedeću čestitku:

» Zahvaljujem Vam za ljubazni poziv da 30. svibnja 2021. sudjelujem u Gornjem Gradu na slavlju Vašega biskupskog ređenja i početku pastirskog služenja u Celjskoj biskupiji. U nemogućnosti da budem s Vama na spomenutom događaju vjere, od srca Vam i bratski čestitam što će Isus Krist u sakramentu svetog ređenja odjenuti Vas snagom svoga Duha da budete njegova živa slika u Božjem narodu, te ga okupljate u zajedništvo vjere, nade i ljubavi njegove Crkve.

Radujem se što ćete navedenim činom biti pridruženi zboru apostolskih nasljednika na čelu s Petrovim nasljednikom, kojima je Gospodin povjerio brigu za cijelu Crkvu. U tom svečanom trenutku bit ću s Vama mislima i molitvom. Uvjeren sam da ćemo naći prigodu za susrete  u našim mjesnim Crkvama, koje povezuju slovenski svećenici prognani u vrijeme II. svjetskog rata i nastanjeni u zgradi sadašnjeg sjedišta Požeške biskupije.

Uz izraze posebnog poštovanja, bratski s Vama molitveno povezan, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam.«, zaključio je biskup Antun.