Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk od nedjelje 25. do subote 31. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade na kojem je sudjelovalo 20ak mladića i djevojaka s područja Požeške biskupije, ali i šire.
Kamp se odvijao pod geslom „Hodite u ljubavi, kao što je i Krist“ na tragu promišljanja o braku i obitelji prema poticajima Apostolske pobudnice Amoris laetitia. Tijekom nepunih sedam dana uz mlade su cijelo vrijeme bili animatori, među kojima su posebno mjesto zauzeli mladi vjeroučitelji.
Dnevni red kampa bio je prožet molitvom, radom i zabavom, a vrhunac svakoga dana bilo je zajedničko euharistijsko slavlje. Uz voditelja vlč. Krunoslava Siroglavića, u kampu su sudjelovali dvojica svećenika Matej Filipović i Marko Gerendaj koji su kao duhovnici brinuli o molitvenim sadržajima te u osobnom razgovoru nastojali pomoći mladima pronaći odgovore u skladu s Božjim zakonima.
Boraveći u prirodi, podalje od rutine svakodnevice, mladi su imali priliku iskusiti zajedništvo u radu i molitvi, te tragati za Bogom zajednički i osobno i pronalaziti ga u suživotu s prirodom i drugim ljudima.