Sjednica novog sastava Konzistorijalnog vijeća Biskupskog ordinarijata u Požegi

Nakon što su svi novoimenovani članovi Biskupskog ordinarijata minulih dana preuzeli svoje službe, u Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi pod predsjedanjem požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, 6. kolovoza 2021. održana je prva sjednica ordinarijatskog Konzistorijalnog Vijeća u novom sastavu. U skladu s Uredbom o Biskupskom ordinarijatu na sjednici su sudjelovali: Želimir Žuljević, generalni vikar; Robert Mokri, ekonom; Ivica Žuljević, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika; Mario Sanić, predstojnik Ureda za gradnju i kulturna dobra; Marijan Pavelić, predstojnik Katehetskog ureda; Mario Večerić, ravnatelj Caritasa te Robert Kupčak, kancelar.

Pozdravljajući nazočne djelatnike Biskupskog ordinarijata, biskup Antun im je zahvalio  za raspoloživost kojom su prihvatili službe te zamolio Božji blagoslov u djelovanju, kojemu je cilj pridonijeti vjernom ostvarivanju poslanja požeške mjesne Crkve. Kazao je kako je Biskupski ordinarijat tijelo koje u skladu s kanonskim propisima pomaže dijecezanskom biskupu u upravljanju cijelom Biskupijom te je u tom smislu podsjetio na način djelovanja Biskupskog ordinarijata i zadaće pojedinih nositelja službi. Na temelju Uredbe o Biskupskom ordinarijatu u Požegi istaknuo  je mjerodavnost pojedine službe i naznačio područje djelovanja njihovih  nositelja. Među ostalim je  spomenuo kako u slučaju kad nije imenovan moderator Biskupskog ordinarijata, njegove zadaće vrši generalni vikar. Posebnu pažnju posvetio je djelovanju biskupijskog Caritasa te je istaknuo potrebu da se nakon njegova preseljenja u nove prostore sukladno novim mogućnostima organiziraju pojedine njegove sastavnice, od Caritasove kuhinje do Riznice dobrote i rasporede djelatnici. Zaključeno je kako će se Uredba o Biskupskom ordinarijatu dopuniti onim što se u novonastalim okolnostima promijenilo.

Biskup Antun je na kraju zahvalio svim ordinarijatskim službenicima na svemu što će u zauzetoj suradnji nastojati ostvarivati za dobro požeške mjesne Crkve.