Primopredaja službi u središnjim ustanovama Požeške biskupije

U skladu s dekretima požeškog biskupa, msgr. dr. Antuna Škvorčevića o svećeničkim premještajima tijekom ljeta 2021. godine izvršena je 5. i 6. kolovoza 2021. primopredaja službe generalnog vikara Požeške biskupije, ravnatelja Ustanove Požeške biskupije za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika te predstojnika Katehetskog ureda. U prostorima Biskupskog ordinarijata u Požegi, dosadašnji generalni vikar Josip Krpeljević predao je službu novoimenovanom generalnom vikaru Želimiru Žuljeviću, dosadašnji ravnatelj Ustanove Robert Mokri predao je službu novoimenovanom ravnatelju Ivici Žuljeviću, Marijan Pavelić preuzeo je službu predstojnika Katehetskog ureda od Roberta Kupčaka.

Sve navedene primopredaje izvršene su u nazočnosti dijecezanskog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića, koji je dosadašnjim nositeljima službi zahvalio za njihovo vjerno i požrtvovno služenje, a onima koji su primili nove službe zahvalio je za spremnost kojom su ih prihvatili te im zaželio Božji blagoslov i uspjeh u njihovu vršenju. Potom su novoimenovani službenici, u skladu s kanonskim propisima ispovjedili vjeru i dali prisegu da će vjerno vršiti službe koje su im povjerene.

Prije toga, 30. srpnja dosadašnji kancelar i ravnatelj Caritasa Požeške biskupije Ivan Popić predao je službu kancelara Robertu Kupčaku te službu ravnatelja Caritasa Mariu Večeriću.