Vrhovna poglavarica Marijinih sestara posjetila Požešku biskupiju

Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, 4. rujna s. M. Kristinu Rihar, vrhovnu poglavaricu Marijinih sestara čudotvorne medaljice u pratnji s. Jelice Jukić, vrhovne savjetnice i zamjenice. Novoj vrhovnoj poglavarici, izabranoj na Generalnom kapitulu održanom 2. svibnja ove godine u Ljubljani biskup je čestitao izbor te joj je zaželio obilje mudrosti Duha Svetoga u vođenju povjerene joj zajednice.

Vrhovna poglavarica izvijestila je biskupa kako je razlog njezinog posjeta Hrvatskoj provinciji Marijinih sestara čudotvorne medaljice preuzimanje službe novoizabrane provincijalne poglavarice s. Samuele Markanović. Posebno se osvrnula na sestarsko djelovanje u Požeškoj biskupiji, napose u Svećeničkom domu u Požegi te u bolnici Milosrdne braće sv. Rafael u Strmcu. Također je predstavila stanje sestara u Provinciji te u okviru toga obavijestila biskupa o sestrama u požeškoj zajednici.

Biskup je zahvalio s. Kristini za sve dobro koje sestre s velikom požrtvovnošću čine u ustanovama gdje im je povjereno ostvarivati poslanje u skladu s karizmom svoga reda. Isto tako, zahvalio je i vrhovnoj savjetnici s. Jelici Jukić, kućnoj predstojnici samostana u Durmitorskoj u Zagrebu za suradnju između sestara i Biskupije s obzirom na smještaj studentica u Domu sv. Antuna u Zagrebu. Upoznao je vrhovnu poglavaricu s poviješću Crkve u požeškom kraju, sa stanjem Požeške biskupije, njezinim pastoralnim prioritetima, napose djelovanjem na području odgoja i obrazovanja.