Biskupijski dan u Požegi o 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević uputio je 6. rujna 2021. svim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima, vjeroučiteljima, odgajateljicama u vjeri, članovima župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, lektorima, izvanrednim djeliteljima pričesti, članovima crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te djelatnicima katoličkih škola Požeške biskupije poziv na Biskupijski dan o 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije koji će se održati u Požegi, 25. rujna 2021. s početkom u 9.30 sati.


ZBOROVANJA POJEDINIH SKUPINA NA BISKUPIJSKOM DANU U POŽEGI

Svećenici, redovnici i đakoni, sestre redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri (Dvorana sv. Terezije Avilske, D. Lermana 1)

Svećenici, redovnici i đakoni, sestre redovnice, bogoslovi, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri okupit će se u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi (D. Lermana 1). Nakon zajedničke molitve Trećega časa generalni vikar msgr. Želimir Žuljević upoznat će ih sa zadaćama koje kao mjesna Crkva imamo u pripravi Opće biskupske sinode, koja će se održati u Rimu 2023. godine. Priprava započinje u mjesnim Crkvama u mjesecu listopadu ove godine na temu Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. To nas potiče da spomen 25. obljetnice osnutka Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa povežemo s nastojanjem oko zauzetijeg ostvarivanja sinodalnosti požeške mjesne Crkve, kojoj će biti posvećeni određeni programi tijekom pastoralne godine 2021.-2022.

Članovi župnih pastoralnih (i ekonomskih) vijeća (crkva Duha Svetoga u Požegi)

Novoizabrani članovi župnih pastoralnih vijeća okupit će se u 9.30 sati u crkvi Duha Svetoga u Požegi na programu tijekom kojega će biti upoznati sa svojim zadaćama koje im je izvršavati u Odboru za naviještanje Božje riječi, Odboru za liturgijski i molitveni život i Odboru za karitativnu djelatnost. Pridružit će im se i članovi župnih ekonomskih vijeća.

Lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi katoličkih udruga, pokreta i molitvenih zajednica (crkva sv. Lovre u Požegi)

U crkvi sv. Lovre okupit će se u 9.30 sati lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi katoličkih udruga, pokreta i molitvenih zajednica te će promišljati o svojoj ulozi u cjelovitom poslanju požeške mjesne Crkve.

Djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije (Odgojno-obrazovni centar u Požegi)

Djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije imat će u 9.30 susret u prostorima obližnjeg Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije, gdje će razmotriti određene programe koji ih očekuju u započetoj školskoj godini.


ZAHVALNO EUHARISTIJSKO SLAVLJE I ĐAKONSKO REĐENJE U KATEDRALI

Svi sudionici Biskupijskog dana okupit će se u 11.00 sati u Katedrali gdje će započeti zahvalno euharistijsko slavlje prigodom 24. obljetnice uspostave naše Biskupije, tijekom kojega će za đakone biti zaređeni: Stjepan Guzanović iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, Karlo Topalović iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislav Varela iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.


GLAZBENO-DUHOVNI PROGRAM „OTVORITE VRATA KRISTU 2021.“

Istoga dana u 20.00 sati u dvorištu Odgojno-obrazovnog centra u Požegi pokraj Katedrale održat će se glazbeno-duhovni program za mlade pod geslom Otvorite vrata Kristu 2021. na koji su pozvani mladi iz svih župa Požeške biskupije.