Biskup primio predsjednicu Udruge “Mali princ”

U Biskupskom domu u Požegi, 29. listopada 2021. biskup Antun Škvorčević primio je Danijelu Franjetić Medilović, predsjednicu Udruge roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra “Mali princ”. Na susretu je sudjelovao i Ivica Žuljević, ravnatelj Odgojno obrazovnog centra Požeške biskupije.

Predsjednica Udruge izvijestila je biskupa da su prikupili ponude za opremu senzorne sobe koja im je trenutačno nužna za rad s djecom u požeškim prostorima. Napomenula je kako su odabir opreme izvršili u suradnji sa stručnim suradnicima koji će je koristiti u radu s djecom. Istaknula je kako roditelji trenutačno moraju voditi autističnu djecu u druge gradove na terapije, a nabava navedene opreme omogućila bi im to u Požegi. Požeška biskupija preuzela je obvezu financijski pomoći opremanje senzorne sobe, kao i troškove određenog broja terapija djece s autizmom, u iznosu od 100.000,00 kuna.

Biskup Antun zahvalio je predsjednici Udruge i svim njezinim članovima na trudu koji ulažu kako bi pomogli djeci u zdravstvenim poteškoćama. Izrazio je radost što se i Požeška biskupija mogla uključiti u ovaj karitativni projekt kako bi i na taj način posvjedočila blizinu roditeljima i djeci s autizmom.