Biskup primio poglavaricu sestara Presvetog Srca Isusova

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 15. studenog u Biskupskom domu s. Dobroslavu Mlakić, vrhovnu poglavaricu Sestara Presvetog Srca Isusova. Na susretu je sudjelovao Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije i Nikola Legac, župnik „in solidum“ slatinske Župe sv. Josipa.

Biskup Antun je vrhovnoj poglavarici zahvalio za djelovanje njezinih sestara u župi sv. Josipa u Slatini. Istaknuo njihov doprinos eklezijalnosti mlade požeške Biskupije po karizmi koju su ugradile, napose u župnu katehezu. Sestra Dobroslava prikazala je biskupu stanje njezine zajednice i mogućnosti djelovanja povezane s duhovnim zvanjima u nadi da slatinski samostan neće trebati zatvoriti svoja vrata zbog nedostatka sestara. Biskup je sestri poglavarici predstavio bogatu povijest požeškoga kraja među ostalim i zauzetim djelovanjem redovničkih zajednica, napose franjevaca i isusovaca koja je doprinijela tome da je upravo u Požegi 1997. godine utemeljena Biskupija. Upoznao ju je s biskupijskim djelovanjem, osobito na odgojno-obrazovnom području u kontinuitetu s onim što su započeli posebno isusovci u obnovi ovih prostora nakon oslobođenja od Osmanlija, koji su izgradili i zgradu današnjeg biskupskog doma i u kojoj je djelovao Orfanotrofij, dom za siromašne a nadarene učenike tijekom 110 godina. Između ostalog biskup je izrazio  zahvalnost s. Dobroslavi za njezin nemali doprinos prigodom Nacionalnog euharistijskog kongresa 1984. godine u Zagrebu i Mariji Bistrici, čemu je bio svjedok kao tajnik Odbora za pripravu tog velikog događaja, te za sve ono što je činila nakon toga, napose u svom bolničkom djelovanju u Zagrebu.

Potom je vrhovna poglavarica u pratnji predstojnika Ivice Žuljevića posjetila crkvu sv. Lovre, Katoličku gimnaziju i Katoličku osnovnu školu, požešku Katedralu i Dijecezanski muzej.