Edukativni susreti svećenika, vjeroučitelja i voditelja radnih odbora župnih pastoralnih vijeća u pripravi za sinodsko savjetovanje

Na svom jesenskom zasjedanju u Požegi, minuloga 25. listopada, Prezbitersko vijeće Požeške biskupije donijelo je odluku da se savjetovanje o sinodalnosti Crkve u Požeškoj biskupiji održi za svećenike na njihovim jesenskim arhiđakonatskim susretima, a za vjeroučitelje u subotu prije Prve nedjelje došašća. Pored toga zaključeno je da se u prvom tjednu ovogodišnjeg došašća na arhiđakonatskoj razini organiziraju radni susreti za svećenike, vjeroučitelje i voditelje radnih odbora novog saziva župnih pastoralnih vijeća kako bi se upoznali sa zadaćama što ih imaju kao koordinatori sinodskog savjetovanja s vjernicima u svim našim župama, a koje će se održati tijekom korizme iduće godine.


Arhiđakonatski edukativni susreti za svećenike, vjeroučitelje i voditelje radnih odbora – u pripravi za sinodsko savjetovanje s vjernicima u župama Požeške biskupije – održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • Zapadno-slavonski arhiđakonat u Pakracu (Hrvatski dom dr. Franjo Tuđman),
    29. studenoga 2021. u 19.00 sati;
  • Slavonsko-podravski arhiđakonat u Slatini (Hrvatski dom),
    30. studenoga 2021. u 19.00 sati;
  • Posavski arhiđakonat u Novoj Gradiški (Dvorana Župe Bezgrješnog začeća BDM),
    1. prosinca 2021. u 19.00 sati;
  • Katedralni arhiđakonat u Požegi (Dvorana sv. Terezije),
    2. prosinca 2021. u 19.00 sati.