Biskup Antun čestitao Židovima blagdan Hanuke

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je za blagdan Hanuke čestitku Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj i Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj. U čestitci biskup je napisao:

„Prigodom blagdana Hanuke s radošću upućujem čestitku Vama, cijenjenim suradnicima i svim članovima židovske zajednice u Hrvatskoj.

Želio bih se zajedno s Vama zaustaviti pred izazovom ugašenog svjetla što ga na svoj način predstavlja progon i rat protiv Židova u vrijeme Antioha IV. Epifana na koji podsjeća Hanuka, a potom i mnogih drugih progona sve do danas. No, još je snažniji izazov svjetla, koje je uz malo ulja za dugo pobjeđivalo mrak prilikom ponovne posvete jeruzalemskog Hrama, znak onog svjetla koje se ostvaruje u poštovanju svake ljudske osobe kao Božjeg stvorenja.

U zahvalnosti Bogu što zajedno s Vama mogu biti graditelj odnosa u Hrvatskoj po kojima svjetlo pobjeđuje mrak, s osobitim poštovanjem od srca Vas i bratski pozdravljam“, kaže u čestitci biskup Antun.