Božićni prijem požeškog gradonačelnika

U utorak, 21. prosinca 2021. u prostorima Gradske knjižnice u Požegi održan je božićni prijem požeškog gradonačelnika Željka Glavića i predsjednika Gradskog vijeća Mateja Begića. Uz brojne uzvanike iz političkog, kulturnog, gospodarskog i društvenog života na prijemu je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević.

Gradonačelnik Glavić pozdravio je sve prisutne uzvanike, napose biskupa Antuna, istaknuvši da je kao mjesto održavanja ovog događaja izabran prostor Gradske knjižnice kako bi na taj način bilo predstavljeno njezino obnovljeno i dograđeno zdanje, čije otvorenje nije moglo biti svečano upriličeno zbog pandemije koronavirusa. Gradonačelnik je dodao kako ovim prijemom želi zahvaliti napose svim zdravstvenim djelatnicima koji su ove godine brinuli o našem zdravlju, potom gospodarstvenicima koji su se unatoč brojnim poteškoćama trudili sačuvati radna mjesta te svima drugima koji su na svoj način nastojali osigurati dobrobit čovjeka u gradu Požegi.

U svom obraćanju, biskup Antun je spomenuo kako je ovo prvi gradonačelnički Božić prof. Željka Glavića. Kazao je da dobre želje koje jedni drugima izražavamo u čestitkama imaju svoje pokriće, koje nam daje sv. Pavao tvrdnjom da je u Božiću Isus Krist „sebe dao za nas“, te postao naše uporište u svim životnim situacijama. Istaknuo je kako je hrvatski narod u tom Isusovu nepotrošivu činu poniznosti i malenosti pronalazio tijekom trinaest stoljeća snagu kojom su se živjeli međusobni donosi sebedarja u obitelji i društvu. Pripomenuo je kako nema napretka kad jedni nastupamo protiv drugih te da nas Božić potiče da budemo jedni s drugima, još bolje – jedni za druge. Sebe dati za druge u obitelji i društvu ostvaruje civilizaciju ljubavi. Biskup je čestitao Božić gradonačelniku i svima nazočnima, poželjevši da u spomenutom duhu sebedarja Požega bude uspješan grad u svakom pogledu te lijep za stanovanje. Zazvao je Božji blagoslov u novoj godini na sva plemenita nastojanja pojedinaca i skupina na gospodarskoj i drugim razinama života.