Požeški biskup i svećenici čestitali papi Franji Božić

S tradicionalnog predbožićnog susreta svećenika i đakona Požeške biskupije s biskupom Antunom, 23. prosinca u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi, upućena je božićna čestitka papi Franji.

U čestitci piše: »Svećenici i đakoni Požeške biskupije okupili su se pred Božić u Požegi da bi s dijecezanskim biskupom podijelili radost Isusova rođenja. Željeli bismo Vašoj Svetosti,  nasljedniku sv. Petra u ovoj dragoj prigodi posvjedočiti duboko vjerničko poštovanje i odanost te Vam od srca čestitamo 85. rođendan, svetkovinu Božića i novu 2022. godinu. Zahvaljujemo Vam za poticaje koje ste nam uputili u Godini obitelji Amoris laetitia, Godini sv. Josipa – zaštitnika opće Crkve, te napose za sinodsko savjetovanje u pripravi Biskupske sinode u Rimu 2023. Pastoralne programe naše mjesne Crkve, koju je prije 25 godina osnovao svete uspomene papa Ivan Pavao II. oblikovali smo prema usmjerenjima, primljenima od Vaše Svetosti. Usred izazovnih okolnosti suvremenog svijeta, Vi nas ohrabrujete u zauzimanju za obnovu vjernosti Isusu Kristu i njegovoj Crkvi, i pokrećete da slijedeći geslo naše Biskupije „Krist danas i uvijeke“ većim žarom prepoznajemo njegovu prisutnost u najmanjoj braći, te da mu u njima služimo ustrajnim opredjeljenjem. Za spomenuta naša nastojanja ponizno molimo Vaš poseban apostolski blagoslov.

Dok zajedno s Vašom Svetošću uzdižemo Bogu vapaj da nas oslobodi pandemije koronavirusa, istovremeno ga molimo da Vas očuva živa i zdrava svojoj svetoj Crkvi, te ne utihne Vaš glas u prilog pravednosti i mira u svijetu. U zajedništvu vjere, nade i ljubavi, sinovski Vas i od srca u novorođenom Gospodinu pozdravljamo.«