Preminuo fra Ilija Vrdoljak

U franjevačkom samostanu u Rovinju, u subotu 1. siječnja 2022., u sedamdeset i trećoj godini života, pedeset i šestoj godini redovništva i četrdeset i šestoj godini svećeništva, preminuo je fra Ilija Vrdoljak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Pokojni fra Ilija Vrdoljak djelovao je od 2012. do 2014. godine kao vikar samostana u Našicama. Sprovodni obredi za plemenitog pokojnika održat će se u petak, 7. siječnja 2021. u 10,00 sati na zagrebačkom Mirogoju, a nakon toga će se slaviti misa zadušnica u crkvi Svetog Križa u Sigetu. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je provincijalu fra Milanu Krišti sljedeće izraze suosjećanja:

» Besmrtni Kralj vjekova i Gospodar života pozvao je s ovoga svijeta svoga slugu fra Iliju Vrdoljaka u vječnost. Želio bih tom prigodom posvjedočiti svoju bratsku blizinu i izraziti kršćansko suosjećanje Vama, subraći Vaše Provincije te rodbini plemenitog pokojnika.

Fra Ilija je u svećeničkom djelovanju vršio i pastoralno poslanje u Požeškoj biskupiji, uložio svoje sposobnosti i duhovni žar u služenje Božjem narodu a kao provincijalni ministar očitovao osjetljivost i otvorenost za zajednička promišljanja i suradnju u evangelizacijskim nastojanjima naše mjesne Crkve. Na oproštaju s ovoga svijeta želio bih zahvaliti dragom pokojniku za sve dobro koje je u eklezijalnom duhu požrtvovno i vjerno ostvarivao u službama što ih je obnašao. Gospodin kojemu je na zemlji služio bio mu milosrdan, udijelio mu slavu uskrsnuća i baštinu neraspadljivosti u vječnosti.

Moleći s Vama za dušu preminulog subrata svećenika, s osobitim poštovanjem Vas u Gospodinu pozdravljam.«