Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

U utorak, 18. siječnja 2022. započinje Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana na temu „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti“ (Mt 2,2) te traje do utorka, 25. siječnja.

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević pozvao je svećenike i vjernike Požeške biskupije da se prigodom Molitvene osmine u duhu Isusove molitve „Da svi budu jedno“ (Iv 17, 21) u svim župama pridruže moliteljima diljem svijeta na tako važnu nakanu. Uz to je potaknuo župnike da u skladu s mogućnostima u svojim župama organiziraju molitvene i katehetske programe te potaknu vjernike na molitvu. U oblikovanju liturgijskih slavlja i drugih programa svećenicima može biti od pomoći knjižica u izdanju Kršćanske sadašnjosti iz Zagreba s prigodnom molitvenom, homiletskom i katehetskom građom, koju je priredilo Papinsko vijeće za jedinstvo kršćana i Vjera i ustrojstvo Svjetskog vijeća Crkava.

Središnje biskupijsko ekumensko slavlje održat će se u utorak, 18. siječnja 2022. u crkvi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški s početkom u 18.00 sati, a predvodit će ga požeški biskup msgr. Antun Škvorčević i pakračko-slavonski episkop gospodin Jovan Ćulibrk. U navedenom slavlju sudjelovat će kanonici požeškog Stolnog kaptola, svećenici, vjeroučitelji i vjernici Novogradiškog dekanata, napose grada Nove Gradiške te pripravnici za svete sakramente.


Preuzmite ovdje Građu za Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana!