Preminuo fra Zlatko Papac

U Općoj bolnici u Varaždinu, u četvrtak 13. siječnja 2022., u osamdeset i devetoj godini života, šezdeset i sedmoj godini redovništva i pedeset i osmoj godini svećeništva, preminuo je fra Zlatko Papac, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Pokojni fra Zlatko Papac djelovao je od 1997. do 2002. te od 2005. do 2020. godine kao župni vikar u požeškoj Župi Duha Svetoga. Sprovodni obredi za plemenitog pokojnika održat će se u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. u 14,00 sati na varaždinskom groblju, a nakon toga će se slaviti misa zadušnica u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je provincijalu fra Milanu Krišti sljedeće izraze suosjećanja:

»Zaredala su umiranja među braćom Vaše Provincije. Sestrica smrt pohodila je ovih dana i fra Zlatka Papca. Primite tom prigodom izraze moga iskrenog kršćanskog suosjećanja, koje svjedočim i braći Vaše Provincije, kao i rodbini plemenitog pokojnika, te svima drugima koji za njim tuguju.

Značajan broj godina svoga svećeničkog i redovničkog služenja fra Zlatko je proveo u Samostanu i u Župi Duha Svetoga u Požegi. Upamćen je kao vjeran ispovjednik, zanimljiv propovjednik, vedar sugovornik, rado viđen redovnik u svećeničkom društvu. Obiteljska stradanja u Vukovaru zbližila su ga malim ljudima, kojima je tumačio rane koje nosi, pomogla mu da vjernije vrši svoje poslanje. Rado je bio dionik biskupijskih događaja, od duhovnih susreta, do stručnih predavanja na tribinama i kulturnim zbivanjima, dajući ponekima specifičan doprinos vlastitim nastupima. Želio bih mu na zemaljskom oproštaju zahvaliti za sve što je svećeničkim žarom vršio u služenju Božjem narodu Požeške biskupije. Čvrsto se nadam da će Gospodin kojemu je na zemlji odano služio po Apostolovoj riječi njegovo raspadljivo obući u neraspadljivost i smrtno u besmrtnost (usp. 1 Kor 15,54) te mu udijeliti slavu svoga uskrslog Sina za svu vječnost.

Ostajem s Vama u molitvi za dušu preminulog subrata svećenika fra Zlatka, te Vas s osobitim poštovanjem u Gospodinu pozdravljam.«