Subota drugog tjedna kroz godinu

Iz vlastitog liturgijskog kalendara Požeške biskupije

Subota
Svagdan

Čitanja: 2 Sam 1, 1-4. 11-12. 19. 23-27; Ps 79, 2-3. 5-7; Mk 3, 20-21.


Evanđelje dana (Mk 3, 20-21)

„Govorilo se: »Izvan sebe je!«“

U ono vrijeme: Dođe Isus u kuću. Opet se skupi toliko mnoštvo da nisu mogli ni jesti. Čuvši to, dođoše njegovi da ga obuzdaju jer se govorilo: »Izvan sebe je!«


Razmišljanje

Isusa i dalje slijedi mnoštvo; žele Ga čuti, vidjeti. Vjeruju da je On onaj koji im može pomoći. On naviješta Radosnu Vijest, liječi i spašava u potpunosti. Njegovi Ga ne pre poznaju otkad je krenuo iz Nazareta javno propovijedati. Žele Ga obuzdati, govore: Izvan sebe je! (Mk 3,21b)

Ni danas, toliko godina poslije, nije lako biti Božji, oslonjen na Božju Riječ, dopustiti da Gospodin vodi i čini preko Svojega stvorenja. Danas također susrećemo da ljudi koji su doživjeli Božju ljubav i obraćenje, oslobode nje i ozdravljenje, nisu shvaćeni i prihvaćeni u svom govoru, življenju, svjedočanstvu. Danas se također mnogima ne dozvoljava u potpunosti poći za Gospodinom kao Bogu posvećena osoba u svećeničkom i/ili redovničkom staležu.

Budimo slobodni za Gospodina i tu slobodu ne priječimo jedni drugima. Baš naprotiv, potičimo i pretječimo jedni druge u ljubavi i svjedočanstvu! M.Z.

(preuzeto iz knjige Živa Riječ 2022. u izdanju Misionara Krvi Kristove)