Dan života

Poštovana i draga braćo svećenici!

Pozivam vas da u nedjelju, 6. veljače 2022. kada slavimo Dan života na svim svetim misama progovorite vjernicima o života kao Božjem daru, o veličini čovjeka stvorena na sliku Božju kao muško i žensko, osposobljena za ljubav, koja je u bračnom zajedništvu plodna potomstvom, rađa novi život. Valja nam se podsjetiti kako je brak u Isusu Kristu uzdignut na sakramentalno dostojanstvo, postao znak koji očituje i ostvaruje vez ljubavi između Krista i Crkve. Stoga s osjećajima udivljenja zahvaljujmo Bogu za nedokučivo otajstvo života, molimo i zauzimajmo se da u braku i obitelji, politici i zakonodavstvu, zdravstvu i gospodarstvu svaki čovjek bude poštivan u pravima i dostojanstvu od svoga naravnog začeća do prirodne smrti.

Osim toga, osobitu zahvalnost očitujmo onim supružnicima, očevima i majkama koji daju svoj neizmjerljiv doprinos civilizaciji ljubavi u našoj domovini, nesebično služeći životu, ugrađujući svoju žrtvu ljubavi u rađanje i odgoj brojne djece. Snažno se zauzimajmo da takvim obiteljima bude pružena sva moralna i materijalna potpora na zakonskoj i svakoj drugoj društvenoj razini, te se kod nas i na taj način ostvaruje pozitivno ozračje u prilog života.

Neka Bog po zagovoru Marije, Majke Isusa Krista, istinskog Života blagoslovi sve naše obitelji i plemenito služenje životu. Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu.

✠ Antun Škvorčević
požeški biskup

Robert Kupčak
kancelar