Dvodnevni susret srednjoškolaca u Domu sv. Augustina u Velikoj

U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja 24. i 25. veljače održan je dvodnevni susret za srednjoškolce u Domu sv. Augustina u Velikoj. Susret je vodio Marijan Pavelić, biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja, a sudjelovali su mladići iz župa Davor, Feričanci, Požega – Sv. Terezija Avilska i Požega – Sv.  Leopold Mandić.

Nakana susreta bila je pomoći mladim ljudima u promišljanju i razlučivanju svog budućeg zvanja, koje uključuje i mogući odabir svećeničkog poziva. U tom smislu, cjelokupni program susreta je bio prožet sadržajima koji su mladićima nastojali pomoći bolje upoznati sebe i vlastite afinitete te istaknuti vrline korisne za osobni rast i sazrijevanje. U kontekstu govora o svećeništvu kao mogućem životnom putu, svoje svjedočanstvo poziva i života u Bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu dao je bogoslov Mislav Juraković iz Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju.

Pored duhovnih sadržaja – svete mise i molitve te osobnih razgovora, mladići su međusobno upoznavanje produbili kroz druženja, sportske aktivnosti te društvene igre. Iskoristili su također i mogućnosti veličkoga kraja planinareći na Mališćak i razgledavajući prirodne ljepote Papuka.

Središnji trenutak svakoga dana bila je sveta misa i pobožnost (euharistijsko klanjanje i krunica) u župnoj crkvi sv. Augustina koju je predvodio povjerenik Pavelić, a u kojima su mladići aktivno sudjelovali kroz pripremu, čitanje i posluživanje.