Čestitka vrhbosanskom nadbiskupu

Papa Franjo imenovao je Tomu Vukšića vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom 22. siječnja 2020. Navedenu službu preuzeo je od kardinala Vinka Puljića 29. siječnja ove godine, a na euharistijskom slavlja 12. ožujka 2022. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova svečano će se liturgijski predstaviti nadbiskupijskoj zajednici. Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević uputio mu je sljedeću čestitku:

»U nemogućnosti biti s Vama u Sarajevu na svečanosti Vašeg liturgijskog nastupa u službu nadbiskupa i metropolita vrhbosanskog, od srca Vam čestitam preuzimanje tako važnog poslanja u izazovnim i osjetljivim svjetskim i bosansko-hercegovačkim okolnostima.

Podario Vam Gospodin potrebnu svjetlost i snagu Duha Svetoga, kako biste povjereno Vam stado hrabrošću vjernog pastira mogli voditi i tješiti te vjernici osjete kako nikada nisu napušteni od našega ,,velikog Pastira ovaca”, koji je kao pobjednik nad smrću gospodar povijesti, naroda i pojedinaca. Neće Vam uzmanjkati moja dobrosusjedska bratska blizina i molitva na putu kojim ste krenuli.

Povjeravajući Vas zagovoru Isusove i naše Majke, od srca Vas i bratski u Gospodinu pozdravljam«, zaključio je biskup Antun.