Živjeti sinodalnu Crkvu: Služba lektora u Crkvi

Od samih početaka Crkve kršćani su veliku važnost pridavali Božjoj riječi koju su i naviještali prigodom svojih euharistijskih sastanaka istinski vjerujući kako im tada sam Bog progovara. Razumljivo je stoga da i Drugi vatikanski sabor u konstituciji o svetoj liturgiji Sacrosanctum Concilium, među ostalim, ističe kako u liturgijskim slavljima treba s najvećom pažnjom i dostojanstvom pripremiti “stol riječi Božje” (SC br. 51). Upravo zato je služba lektora – navjestitelja Božje riječi, jedna od vrlo važnih službi u liturgiji Crkve.

O svojoj službi u Crkvi svjedoči nam Saša Domazet, lektor Župe sv. Terezije Avilske u Požegi, koji gotovo svakodnevno naviješta Božju riječ u svetoj misi.

Video-uradci pod općim tematskim nazivom “Živjeti sinodalnu Crkvu”, oblikovani tijekom procesa sinodskog savjetovanja u Požeškoj biskupiji, donose kratka i poticajna razmišljanja na temu Biskupske sinode „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“ te svjedočanstva vjernika laika koji u svojoj krsnoj (su)odgovornosti vrše određeno poslanje te izgrađuju i obogaćuju požešku mjesnu Crkvu.

Gost: Saša Domazet, lektor Župe sv. Terezije Avilske u Požegi
Izdaje: Povjerenstvo Požeške biskupije za medije
Odgovara: Pastoralni centar Požeške biskupije