Živjeti sinodalnu Crkvu – Molitvene zajednice u Crkvi

Osobito važno poslanje u Crkvi imaju vjernici molitelji ili molitvene zajednice. Dogmatska konstitucija Drugog vatikanskog sabora o Crkvi govori kako su vjernici laici okupljeni u zajednicu pozvani „sve svoje sile, što su ih primili od dobrote Stvoritelja i od milosti Otkupitelja, upotrijebiti za porast Crkve i njezino trajno napredovanje u svetosti“ (Lumen gentium, br. 33).

Osobno svjedočanstvo molitve dala je Antonija Mršić, voditeljica biblijsko-molitvene zajednice “Cenakul” koja djeluje u Požegi već 13 godina. Njezini članovi se okupljaju srijedom u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi te kroz molitvu i razmatranje nedjeljne Božje riječi, uz svećenika-duhovnika, osobito mole za svećenike i duhovna zvanja.

Video-uradci pod općim tematskim nazivom “Živjeti sinodalnu Crkvu”, oblikovani tijekom procesa sinodskog savjetovanja u Požeškoj biskupiji, donose kratka i poticajna razmišljanja na temu Biskupske sinode „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“ te svjedočanstva vjernika laika koji u svojoj krsnoj (su)odgovornosti vrše određeno poslanje te izgrađuju i obogaćuju požešku mjesnu Crkvu.

Gost: Antonija Mršić, voditeljica biblijsko-molitvene zajednice „Cenakul“
Izdaje: Povjerenstvo Požeške biskupije za medije
Odgovara: Pastoralni centar Požeške biskupije