Posjet učenika sedmih i osmih razreda Kolegiju Požeške biskupije

U okviru programa pastorala duhovnih zvanja u subotu 2. travnja Kolegij Požeške biskupije posjetili su učenici sedmih i osmih razreda iz Lipika (Župa sv. Franje Asiškog), Lukača (Župa sv. Luke Evanđelista), Nove Gradiške (Župa Bezgrješnog začeća BDM i Župa Kraljice Svete Krunice), Virovitice (Župa sv. Leopolda Mandića), Daruvara (Župa Presvetog Trojstva) i Požege (Župa sv. Terezije Avilske, Župa sv. Leopolda Mandića i Župa sv. Ivana Krstitelja).

Pod vodstvom Marijana Pavelića, biskupijskog povjerenika za pastoral duhovnih zvanja te prefekta Kolegija Krunoslava Siroglavića i đakona Karla Topalovića, kroz cjelodnevni bogat program te razne poučne i zabavne aktivnosti sudionici susreta su imali priliku upoznali Kolegij, ali i jedni druge, sebe i Boga.

Nakon uvodnog susreta, prefekt Siroglavić je učenicima predstavio Kolegij, povijest i nakanu njegova osnutka te im je prikazan život u njemu. Potom su aspiranti Kolegija Ivan Iličić, Robert Valenta i Matej Marjanović proveli sudionike kroz zajedničke prostorije te im posvjedočili o vlastitu iskustvu života u Kolegiju. Uslijedila je potom prigodna kateheza povjerenika Pavelića te interaktivni „pub kviz“ o Kolegiju i Požeškoj biskupiji.

Središnji događaj posjeta osnovnoškolaca Kolegiju bilo je euharistijsko slavlje u kapeli sv. Ivana Pavla II. u požeškoj Katedrali, koje je u zajedništvu sa svećenicima i redovnicama koje djeluju na području Požeške biskupije, predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. Nakon euharistijskog slavlja biskup Antun se susreo s učenicima, pozdravio ih te ohrabrio na njihovu životnom putu i odabiru budućeg srednjoškolskog obrazovanja i početnog usmjerenja prema njihovom budućem zvanju i zanimanju, obećavši im pri tom svoje molitve.

Nakon zajedničkog objeda učenici su imali vrijeme za sportska natjecanja u Sportskoj dvorani biskupijskog Odgojno-obrazovnog centra te druge društvene igre i kvizove. Potom su izmolili pobožnost križnog puta u požeškoj crkvi sv. Lovre koju je predvodio đakon Karlo Topalović. Na povratku u Kolegij aspiranti su zajedno s učenicima razgledali grad Požegu, posjetivši među ostalim Katedralu, Trg Svetog Trojstva i crkvu sv. Lovre na koju se nadovezuje zgrada sjedišta Požeške biskupije. Jednodnevni posjet zaključili su prigodnom katehezom, kvizom znanja, objedom i druženjem za zajedničkim stolom.